Englannin Valioliigan ottelussa Arsenal voitti Lutonin otteluluvuin 2‒0. Ottelu pelattiin Emirates Stadionilla 3. huhtikuuta 2024. Tärkeimmät hetket ottelusta ovat ehdottomasti ovat Martin Ødegaardin avausmaali, jonka syötti Kai Havertz 24. minuutilla ja Arsenalin toisen maalin teki Lutonin Daiki Hashioka omalla maalillaan 44. minuutilla. Vedonlyöjien mukaan Arsenal lopputulos oli odotettu.

Ennakko-odotukset olivat Arsenalin eduksi, ja se onnistuikin hienosti nujertamaan Lutonin itseluottamuksen, joka sillä oli otteluun saapuessaan. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää. Sen voi katsoa tallenteena vielä myöhemminkin. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Ottelun kulku

Reilulla pallonhallinnalla, 58 prosenttia vs 42 prosenttia, Arsenal säilytti hallinnan koko ottelun ajan. Vaikka Luton sai kokonaisuudessaan 5 laukausta, vain yksi heistä osui Arsenalin maaliin, mikä osoittaa Arsenalin puolustuksen tehokkuutta. Mielenkiintoinen yksityiskohta ottelussa oli, että Arsenal käytti kaikki sallitut vaihdot.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 24′ peliminuutilla Arsenal siirtyi johtoon 1‒0, maalintekijänä Martin Ødegaard
 2. 44′ (OM) peliminuutilla Arsenal siirtyi johtoon 2‒0, maalintekijänä oman maalin tehnyt Lutonin pelaaja Daiki Hashioka

Kuten historia opettaa, on jokainen jalkapallo-ottelu omanlaisensa tapahtumineen, maaleineen ja elämyksineen. Tässäkin ottelussa taas nähtiin, kuinka suuri vaikutus oman maalin tekemisellä on ottelun kokonaisuuden kannalta.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Arsenal vs Luton

 1. Laukaukset 13 vs laukaukset 5
 2. Hallinta 58 % vs hallinta 42 %
 3. Laukaukset maalia kohti 4 vs laukaukset maalia kohti 1
 4. Syötöt 614 vs syötöt 430
 5. Syöttötarkkuus 88 % vs syöttötarkkuus 82 %
 6. Vapaapotkut 12 vs vapaapotkut 8
 7. Keltaiset kortit 1 vs keltaiset kortit 1
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 1 vs paitsiot 1
 10. Kulmapotkut 3 vs kulmapotkut 1

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Arsenal peliä koko ajan. Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Arsenalin sijoitus on sarjataulukossa numero kaksi, 68 pisteellä ja Luton sijalla 18, 22 pisteellä.

Muut huomiot ottelusta

Arsenalin pelaaja Kai Havertz ja Lutonin Fred Onyedinma saivat molemmat keltaisen kortin. Lutonin pelaaja Daiki Hashioka teki ensimmäisen maalinsa Valioliiga-kaudella, vaikka valitettavasti se oli oma maali. Hyökkääjä James William Shea, joka ennen Lutonia pelasi Arsenalissa, ei pystynyt auttamaan joukkuettaan voittamaan.

Voimakkaasti dominoineen Arsenalin hallussa oli ottelun aikana pallo puolet ajasta. Luton ei saanut laukauksistaan kuin yhden menemään maalia kohti, ja yhden tahattomasti väärään maaliin. Lutonin valmentaja manageri Rod Edwards oli silminnähden vihainen tilanteesta, eikä syyttä. Siinä valui ainakin hetkellisesti joukkueen voittohaaveet.

Voittoon johtaneet tekijät

Vaikka Arsenal on ollut suosikki voittajaksi, on selvää, että kotikenttäetu on heidän voittoputkensa taustalla. Arsenal on edelleen voittanut viimeiset viisi kotiotteluaan ja on myös pysynyt voittamattomana viimeisten kymmenen ottelun ajan. Tämä voitto on varmasti nostattanut joukkueen mielialaa ja lisännyt uskoa tulevien otteluiden suhteen.

 

Arsenal lopputulos oli tällä kertaa tällainen. Lue myös ottelun ennakko. Mikäli keskinäiset kiinnostavat, niin täältä löydät edellisen kohtaamisen lopputuleman ja ennakon.