Lauantaina 16. päivä maaliskuuta piti sarjakärki Arsenalin haastaa Chelsean joukkue Englannin jalkapalloliigan kärkikampailussa Emirates Stadiumilla. Ottelu on kuitenkin jouduttu siirtämään (TBD), eikä uutta ajankohtaa ole vielä artikkelin kirjoitushetkellä (12.03.2024) ilmoitettu. Arsenal pelin ennakko ei tästä johtuen ole vielä lopullinen.

Kun ottelu tullaan pelaamaan, se tarjoaa mielenkiintoisen kohtaamisen, jossa on panoksena paljon enemmän kuin vain kolme pistettä, jos Arsenal yhä tuolloin on Valioliigan sarjataulukon kärjessä. Näillä joukkueilla on vahva historia keskenään, mikä tekee ottelusta erittäin odotetun tapahtuman. Ottelua voi seurata suorana Viaplayn kautta tai livestriiminä Viasatin V Sport Footballin kautta.

Aiemmat kohtaamiset

Viimeiset kymmenen kohtaamista ovat olleet Arsenalin kannalta myönteisiä, sillä se on voittanut niistä seitsemän. Chelsea on voittanut kaksi ja yksi ottelu on päättynyt tasan. Viimeisimmässä ottelussa maaliskuussa 2023 molemmat joukkueet tekivät kaksi maalia.

Arsenalin viisi viimeisintä ottelua

  1. 21, Arsenal vs Brentford (09.03.2024)
  2. 06, Sheffield Utd vs Arsenal (04.03.2024)
  3. 41, Arsenal vs Newcastle (24.02.2024)
  4. 10, FC Porto vs Arsenal (21.02.2024, UEFA Mestarien liiga)
  5. 05, Burnley vs Arsenal (17.02.2024)

Kuten yllä näkyy, Arsenalin menestys aiemmissa otteluissaan on ollut vaihteleva. Silti joukkue on Valioliigan sarjataulukon kärjessä ja puolustaa kärkisijaansa ottelu ottelulta yhä vahvemmin. Saa nähdä, pystyykö Chelsea tai joku muu joukkue heilauttamaan Arsenalin kärkiasemaa lähiaikoina.

Chelsean viisi viimeisintä ottelua

  1. 32, Chelsea vs Newcastle (11.03.2024)
  2. 22, Brentford vs Chelsea (02.03.2024)
  3. 32, Chelsea vs Leeds (28.02.2024, FA Cup)
  4. 01, Chelsea vs Liverpool (25.02.2024, League Cup)
  5. XX, Chelsea vs Tottenham (TBD, 23.02.2024)

Arsenal on ollut erinomaisessa vireessä ja se johtaa sarjaa 64 pisteellä. Chelsea sen sijaan on jäänyt hieman jälkeen ja on 11. sijalla 39 pisteellä. Arsenal on voittanut kahdeksan viimeistä otteluaan, joista viimeiset neljä kotikentällään. Chelsea on puolestaan pelannut neljä viimeistä otteluaan tappiotta.

Loukkaantumiset ja pelikiellot

Ottelussa on odotettavissa poissaoloja loukkaantumisten ja pelikieltojen vuoksi. Tarkempia tietoja ei tässä vaiheessa ole saatavilla. Tiedoilla loukkaantuneista ja pelikielloista voi olla suuri vaikutus otteluun, eikä tämä ottelu ole poikkeus. Vastustajajoukkue käyttää tätä hyväkseen.

Artikkelin kirjoitushetkellä (12.03.2024) tiedossamme ei kuitenkaan ollut vielä joukkueiden viimeisimpiä kokoonpanoja. Tiedot kokoonpanoista ilmoitetaan vasta lähempänä ottelua.

Ennusteet ja vedonlyöntivinkit

Joukkueiden nykyisen vireen ja sarjasijoitusten perusteella Arsenal lähtee selkeänä suosikkina otteluun. Ennusteemme on, että Arsenal voittaa ja maaleja tehdään yli 1.5. Ottelu saattaa heiluttaa sarjataulukon kärkipaikkaa merkittävästi ja tarjoaa näin jännittävän katselukokemuksen, kunhan ottelu vain päästään pelaamaan.

Tarkempia ennusteita ja vedonlyöntivinkkejä emme valitettavasti pysty toistaiseksi antamaan, koska ottelu on siirretty eikä vedonlyöntiäkään ole voitu kohteesta avata. Palaamme tarkemmin asiaan, kun se on mahdollista. Kun ottelu käydään, tulee kuitenkin muistaa, että jokainen ottelu on omanlaisensa koettelemus joukkueille ja siinä voi käydä miten tahansa.

 

Arsenal pelin ennakko jää vielä vaiheeseen. Kannattaa ehdottomasti lukea myös edellisen joukkueiden otteluiden ennakko ja loppuraportti.