Tiistaina koettiin jotain maata mullistavaa jalkapalloareenalla ja Arsenal matsin lopputulos yllätti monet. Arsenal teki huikeaa työtä ottelussa ja voitti Chelsean murskaavin luvuin 50 jännittävässä Valioliiga-ottelussa. Ottelu pelattiin 23. huhtikuuta 2024 klo 19.00 Emirates Stadiumilla. Arsenalin joukkuetta ohjannut valmentaja Mikel Arteta oli innoissaan, kun Arsenalin suorastaan dominoiva näytös saatiin päätökseen.

Ennakko-odotukset toki olivat jo alkujaan Arsenalin eduksi, mutta fanit odottivat saavansa rahoilleen vastinetta kunnolla. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää. Sen voi katsoa tallenteena vielä myöhemminkin. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Ottelun kulku

Luigi Trossard, Benjamin White ja Kai Havertz laukoivat pallon maaliin, asettaen Arsenalin vahvaan johtoasemaan. Ottelun ensimmäisen maalin teki Trossard vain neljän minuutin pelin jälkeen. Maali oli upea aloitus Arsenalille, ja se osoitti joukkueen päättäväisyyttä ottaa johtoasema jo varhaisessa vaiheessa.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 4′ peliminuutilla Arsenal siirtyi johtoon 1‒0, maalintekijänä Leandro Trossard
 2. 52′ peliminuutilla Arsenalin maali johti tilanteeseen 2‒0, maalintekijänä Ben White
 3. 57′ peliminuutilla Arsenal siirtyi jo huimaan johtoon numeroin 3‒0, maalintekijänä Kai Havertz
 4. 65′ peliminuutilla Arsenal karkasi lukemiin 4‒0, maalintekijänä Kai Havertz
 5. 70′ peliminuutilla Arsenal viimeisteli lopputilanteeksi 5‒0, maalintekijänä Ben White

White lisäsi sen jälkeen joukkueensa maalimäärää 52. minuutilla ja Havertz teki kaksi maalia peräkkäin, jättäen erittäin vähän toivoa Chelsea-faneille.

Vaihtojen vaikutus otteluun

Ottelussa pelin 72. minuutissa Arsenalissa havaittiin suuri muutos, kun Mikel Arteta päätti tehdä kaikkiaan neljä pelaajan vaihtoa. Leandro Trossard, Kai Havertz, Thomas Partey ja Takehiro Tomiyasu saivat lepoa, kun Gabriel Martinelli, Gabriel Jesus, Jorginho ja Oleg Zinchenko tulivat heidän tilalleen kentälle.

Myös Chelsea teki useita muutoksia yrittäessään kääntää pelin suuntaa, mutta he eivät onnistuneet luomaan tarpeeksi painetta vastustaakseen Arsenalin dominointia.

Loppuaika ja tilastot

Maalitilanteet päättyivät 70. minuutilla, kun White laukoi pallon maaliin toistamiseen. Ottelun jälkeen tilastot osoittivat Arsenalin hallitsevan selvästi kenttää. Joukkue teki yhteensä 27 laukausta, joista 10 osui maaliin, kun taas Chelsea teki ainoastaan 7 yritystä, joista vain yksi osui maaliin.

Ottelun voittoarvio ennen ottelun alkua oli Arsenalin hyväksi ja se toteutui, Arsenalin taito oli ylivoimainen ja he hallitsivat kenttää alusta loppuun.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Arsenal vs Chelsea

 1. Laukaukset 27 vs laukaukset 7
 2. Hallinta 44 % vs hallinta 56 %
 3. Laukaukset maalia kohti 10 vs laukaukset maalia kohti 1
 4. Syötöt 497 vs syötöt 630
 5. Syöttötarkkuus 88 % vs syöttötarkkuus 88 %
 6. Vapaapotkut 12 vs vapaapotkut 11
 7. Keltaiset kortit 2 vs keltaiset kortit 2
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 3 vs paitsiot 0
 10. Kulmapotkut 4 vs kulmapotkut 2

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Arsenal peliä häikäilemättömästi koko ajan. Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Arsenal on sijalla yksi, 77 pisteellään ja Chelsea sijalla yhdeksän, 47 pisteellään.

 

Arsenal matsin lopputulos vahvisti mestaruusjahtia. Lue ottelun ennakko ja tarkista edellisen ottelun lopputulos ja lue myös kyseisen ottelun ennakko.