Jalkapallon Valioliigassa pelattiin jännittävä ottelu Emirates Stadionilla, kun Arsenal kohtasi Burnleyn. Arsenal vei ottelun nimiinsä numeroin 3‒1, tehden voitostaan jo kolmannen peräkkäisen kotikentällään. Ottelu pelattiin 11.11.2023, ja sitä seurasi innokas yleisö. Ennakko-odotukset olivat Arsenalin eduksi, mutta kotijoukkue Burnley antoi kovan vastuksen otteluun. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

Ottelun kulku

Arsenalin maalinteossa onnistuivat Leandro Trossard, William Saliba ja Oleksandr Zinchenko, joista kaksi jälkimmäistä tekivät kauden ensimmäiset maalinsa. Trossardin maalin syötti Bukayo Saka ja Saliban maalin Trossard. Burnleyn ainoan maalin teki Joshua Brownhill.

Arsenalin kokoonpanossa nähtiin muutoksia ottelun aikana, kun Kai Havertz, Bukayo Saka, Leandro Trossard ja Gabriel Martinelli korvattiin Fábio Vieiralla, Reiss Nelsonilla, Eddie Nketiahalla ja Jakub Kiwiorilla. Myös Burnley teki neljä vaihtoa ottelun aikana.

Ensimmäinen maali nähtiin 45+1 peliminuutilla, kun Leandro Trossard toimitti pallon maaliin tehden avausosuman. Ottelun toisen maalin iski Josh Brownhill pelin 54. minuutilla. Muut maalit olivat silkkaa kauden historiaa.

Arsenalin maalintekijät tänään tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 45+1′ peliminuutilla Arsenal siirtyi johtoon 1‒0, maalintekijänä Leandro Trossard
 2. 54′ peliminuutilla Burnleyn maali johti tilanteeseen 1‒1, maalintekijänä Josh Brownhill
 3. 57′ peliminuutilla Arsenal siirtyi johtoon numeroin 2‒1, maalintekijänä William Saliba
 4. 74′ peliminuutilla Arsenal siirtyi jo huimaan johtoon numeroin 3‒1, maalintekijänä Oleksandr Zintšenko

Ottelun merkittävin tapahtuma oli Fábio Vieiran saama punainen kortti 83. minuutilla, minkä jälkeen Arsenal joutui pelaamaan vajaalla miehistöllä. Tästä huolimatta, Arsenal onnistui säilyttämään johtonsa ja nappaamaan voiton.

Pelin huippuhetket ja tilastot

Burnleyn Jóhann Gudmundsson sai ottelussa keltaisen kortin 93. minuutilla. Arsenalin pallonhallinta oli merkittävästi Burnleya suurempaa, 64% vs 36%, ja heidän maalivahtinsa torjui yhden laukauksen enemmän kuin Burnleyn maalivahti.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Arsenal vs Burnley

 1. Laukaukset 16 vs laukaukset 8
 2. Hallinta 64 % vs hallinta 36 %
 3. Laukaukset maalia kohti 6 vs laukaukset maalia kohti 5
 4. Syötöt 553 vs syötöt 327
 5. Syöttötarkkuus 86 % vs syöttötarkkuus 80 %
 6. Vapaapotkut 8 vs vapaapotkut 9
 7. Keltaiset kortit 0 vs keltaiset kortit 1
 8. Punaiset kortit 1 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 3 vs paitsiot 2
 10. Kulmapotkut 13 vs kulmapotkut 3

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Arsenal peliä koko ajan.

Joukkueiden taustat

Nykyään seurat erottuvat toisistaan selvästi. Burnleyn tappioputki on venynyt jo viiden pelin mittaiseksi, kun taas Arsenal on voittanut kolme viimeistä kotiotteluaan. Lisäksi Arsenalin puolustus on ollut erityisen vahvaa, he eivät ole hävinneet seitsemään viime kotiotteluun. Pelistatistiikat olivat kiistatta Arsenalin puolella. Voitto oli ennustettavissa, sillä jo ennen ottelun alkua oli tiedossa, että Arsenalilla oli lähes 45 %:n mahdollisuus voittoon. Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat toisensa 17.02.2024 Burnleyn kotikentällä.