Valioliiga-ottelu Arsenalin ja Brightoniin välillä päättyi kotijoukkueen juhliin. Emirates stadionin taistelu päättyi 2‒0 Arsenalin hyväksi 17. joulukuuta 2023. Ottelun avausmaalin iski Gabriel Jesus ottelun 53. peliminuutilla ja siinä vaiheessa Arsenal hallitsi ottelua selkeästi. Pelin sinetöi Kai Havertzin maali 87. peliminuutilla, syöttäjänä toimi Eddie Nketiah.

Ennakko-odotukset olivat vahvasti jo ennen peliä Arsenalin eduksi, ja kotijoukkue onnistuikin nujertamaan Brightonin lopulta viheliäisin otteluluvuin. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Ottelutilastot

Ottelun aikana lauottiin paljon, Arsenalin 26 laukausta ylitti selvästi Brightonin 6 laukausta. Arsenalin pallohallinta oli 52 %, Brightonilla 48 %, mutta tärkeiden syöttöjen osalta Brighton oli parempi 90 % tarkkuudella Arsenalin 89 % vastaan. Ottelussa nähtiin paljon maalintekoyrityksiä, kun Arsenalilla niitä oli yhteensä 26 laukausta, joista 9 oli maalia kohti ja 9 blokattiin. Brightonilla maalintekoyrityksiä oli 6, joista vain yksi maalia kohti ja kaksi blokattiin.

Arsenalin voitto ei ollut yllätys, sillä joukkue on nyt voittanut viisi kotiottelua peräkkäin. Ottelun erikoisuudet olivat sen sijaan pelaajasiirrot. Arsenalin Benjamin White ja Leandro Trossard ovat molemmat entisiä Brightonin pelaajia. Myös Brightonin Daniel Nii Tackie Mensah Welbeck on pelannut Arsenalissa.

Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Arsenal on edelleen kärjessä, sijalla yksi, 39 pisteellään ja Brighton sijalla yhdeksän, 26 pisteellään. Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat toisensa 06.04.2024 klo 17:00 Brightonin kotikentällä.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Arsenal vs Brighton

  1. Laukaukset 26 vs laukaukset 6
  2. Hallinta 48 % vs hallinta 52 %
  3. Laukaukset maalia kohti 9 vs laukaukset maalia kohti 1
  4. Syötöt 516 vs syötöt 550
  5. Syöttötarkkuus 89 % vs syöttötarkkuus 90 %
  6. Vapaapotkut 11 vs vapaapotkut 9
  7. Keltaiset kortit 1 vs keltaiset kortit 3
  8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
  9. Paitsiot 1 vs paitsiot 1
  10. Kulmapotkut 10 vs kulmapotkut 1

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Brighton peliä hieman enemmän kuin Arsenal, mutta joutui silti lopulta taipumaan paremmalleen. Arsenal jatkaa voittoisasti Valioliigaa, Brightonia ei tällä kertaa onnistanut, mutta jäämmekin innolla odottamaan jatkaako Arsenal voittoputkeaan seuraavassa pelissä.

Ottelun kulku

Ottelu oli melko raju, kuten keltaisten korttien määrästä voi päätellä. Arsenalin Ben White sai ensimmäisen varoituksen 38. minuutilla, ja kyseessä oli toisen puoliajan eka kortti. Brightonin Kaoru Mitoma sai korttinsa viisi minuuttia myöhemmin.

Arsenalin valmentaja teki kaikki sallitut vaihdot viimeisessä vartissa. Ottelun 81. peliminuutilla Gabriel Jesus korvattiin Eddie Nketiahilla, Gabriel Martinelli vaihdettiin Leandro Trossardiin ja Kai Havertz korvattiin Emile Smith-Rowella. Brightonin valmentaja oli pakotettu tekemään ensimmäisen vaihtonsa jo 27. peliminuutilla kun Joël Veltman loukkaantui, ja vaihtopenkiltä astui kehiin Jack Hinshelwood.

 

Täältä löydät Arsenal pelien veto vihjeet ja samalla paljon muita vetovihjeitä.