Sunnuntaina 17. joulukuuta 2023 kello 16.00 Suomen aikaan pelataan odotettu Valioliiga-ottelu Arsenal vs Brighton, Arsenalin kotikentällä Emirates Stadiumilla. Jännitystä lisää se, että Arsenal on viime otteluissaan ollut vahva kotikentällä. Brighton on osoittanut vahvaa voitontahtoaan ja aikoo todella haastaa kilpailijansa.

Joukkueilla on vahva historia keskenään, mikä tekee ottelusta erittäin odotetun tapahtuman. Ottelua voi seurata suorana Viaplayn kautta tai livestriiminä Viasatin V Sport Footballin kautta.

Aikaisemmat kohtaamiset

Kohtaavat joukkueet ovat viimeisen kymmenen kohtaamisen aikana esittäneet vaihtelevia myrskyjä. Brightonin viidelle voitolle vastaa Arsenalin kolme voittoa kymmenen ottelun sisällä. Viimeisin kohtaaminen, joka päättyi Brightonin hyväksi 3‒0, jättää varmasti jälkensä tulevaan otteluun.

Arsenalin pistekertymä ja kunnioitettava kotivoittojen putki luo paineita sunnuntain otteluun. Viimeiset viisi ottelua ovat tuoneet Arsenalille kaksi voittoa, mutta myös kolme tasapeliä.

Arsenalin viisi viimeisintä peliä

  1. 1‒1, PSV Eindhoven vs Arsenal (12.12.2023, UEFA Mestareiden liiga)
  2. ja 1‒0, Aston Villa vs Arsenal (09.12.2023)
  3. 3‒4, Luton vs Arsenal (05.12.2023)
  4. 2‒1, Arsenal vs Wolves (02.12.2023)
  5. 6‒0, Arsenal vs Lens (29.11.2023, UEFA Mestareiden liiga)

Brighton ei ole jäänyt Arsenalista jälkeen, vaikka sen sijoitus Valioliigan sarjataulukossa onkin tällä hetkellä kahdeksas. Brightonin viimeisistä viidestä pelistä kolme on päättynyt voittoon, mutta kaksi tasapeliin. On siis selvää, että Brightonilla on kaikki mahdollisuudet voittoon ja se on osoittanut todella hyvää pelitaktiikkaa ja -tekniikkaa viimeisimmissä peleissään.

Brightonin viisi viimeisintä peliä

  1. 1‒1, Brighton vs Burnley (09.12.2023)
  2. 2‒1, Brighton vs Brentford (06.12.2023)
  3. 3‒2, Chelsea vs Brighton (03.12.2023)
  4. 0‒1, AEK Athens FC vs Brighton (30.11.2023, UEFA Eurooppaliiga)
  5. 2‒3, Nottigham Forest vs Brighton (25.11.2023)

Joukkueiden edellisestä ottelusta tahoillaan on vain vajaa viikko aikaa, joten ovatkohan molemmat joukkueet valmistautuneet seuraavaa ottelua varten kunnolla. Saa nähdä.

Loukkaantumiset ja pelikiellot

Otteluun lähdetään molemmilta joukkueilta haavoittuneina, ja loukkaantumiset saattavatkin vaikuttaa sunnuntain tulokseen. Tarkempaa tietoa loukkaantuneista pelaajista odotetaan, ja tiedot julkaistaan heti, kun asiasta on varmuutta.

Tiedoilla loukkaantuneista ja pelikielloista voi olla suuri vaikutus otteluun, eikä tämä ottelu ole poikkeus. Vastustajajoukkue käyttää tätä hyväkseen. Artikkelin kirjoitushetkellä (14.12.2023) tiedossamme ei kuitenkaan ollut vielä joukkueiden viimeisimpiä kokoonpanoja. Tiedot kokoonpanoista ilmoitetaan vasta lähempänä ottelua.

Voittaja-veikkaukset ja sarjataulukon tilanne

Veikkaus Arsenalin voitosta on suuri, mutta tasapeliin valmistautuvat ovat vahvasti mukana povaamassa ottelun lopputulosta. Yli 65 % veikkauksista suuntautuu Arsenalille, mutta tasapeli kerää saman prosenttiluvun kannatusta. Brighton puolestaan kerää vedonlyöjien huomiota 15 % voittoprosentilla. Tasapeliin uskotaan 20 prosentin verran.

Sarjataulukoissa Arsenal on toisena 36 pisteellä, Brighton sijalla kahdeksan 26 pisteellään. Ottelun lopputulos ravisuttaa sarjataulukkoa ja vaikuttaa kummankin joukkueen asemaan kiivaasti kilpailevassa Valioliiga-sarjassa.

Riippumatta sääolosuhteista, tuleva sunnuntai tarjoaa jännitystä jalkapalloilun ystäville. Arsenal ja Brighton kohtaavat Emirates Stadiumilla. Ottelun voittaja edistää merkittävästi asemaansa sarjataulukossa, ja panokset ovat korkealla. On aika valmistautua urheilutunnelmaan. Älä missaa tätä ottelua.

 

Lue sivuiltamme Arsenal pelien vetovihjeet ja vihjeitä sekä tietoa muista otteluista ja lajeista.