Valioliigan ottelussa Emirates Stadiumilla Arsenal kohtasi Brentfordin 9. maaliskuuta 2024. Ottelun lopputulos oli Arsenal 2, Brentford 1. Kotijoukkue Arsenal jatkoi voittoputkeaan. Brentfordin pelaaja Yoane Wissa teki maalin 49. minuutilla ‒ 33 minuuttia sitten otteluun tullut Wissa takoi pallon verkkoon. Ottelun ratkaisuhetket nähtiin 86. minuutilla, kun Arsenalin pelaaja Kai Havertz maalasi syöttäjänä Ben White. Arsenal pelin lopputulos ei ollut yllätys.

Ennakko-odotukset olivat toki Arsenalin eduksi, ja Brentford onnistui antamaan hyvän vastuksen Arsenalille, sen havitellessa selvää voittoa. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää, sen voi katsoa vielä tallenteena. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

Ottelun kulku

Ottelussa nähtiin mielenkiintoisia maaleja, yhteensä kolme kappaletta.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 19′ peliminuutilla Arsenal siirtyi johtoon 1‒0, maalintekijänä Declan Rice
 2. 45+4′ peliminuutilla Brentfordin maali johti tilanteeseen 1‒1, maalintekijänä Yoane Wissa
 3. 86′ peliminuutilla Arsenal siirtyi uudelleen johtoon tilanteessa 2‒1, maalintekijänä Kai Havertz

Havertzin maali jäikin viimeiseksi, jonka myötä ottelu ratkesi Arsenalin eduksi.

Vaihdot ja varoitukset

Arsenal teki neljä pelaajavaihtoa ottelun aikana. 70. minuutilla kentältä pois Jorginho ja tilalle Gabriel Jesus, 79. minuutilla pois Leandro Trossard ja tilalle Reiss Nelson, samoin pois Jakub Kiwior ja tilalle Oleksandr Zinchenko. Viimehetkin vaihdossa Kentältä pois tuli Martin Ødegaard ja tilalle Thomas Partey.

Myös Brentford vaihtoi ahkerasti kentällä. Brentfordin pelaajista varoitettiin neljästi: 4. minuutilla Frank Onyeka, 21. minuutilla Zanka, 72. minuutilla Yoane Wissa ja 99. minuutilla Nathan Collins.

 

Kenttätapahtumat tilastojen valossa

Ottelun aikana Arsenal hallitsi palloa 72 % ajasta. Joukkueiden laukaukset maalia kohti olivat Arsenal 6 ja Brentford 4. Lisäksi Arsenalilla oli 10 kulmapotkua, kun taas Brentford käytti vain 4. Maalivahdit torjuivat molemmin puolin useita laukauksia, Arsenalin maalivahti Ramsdale kolme ja Brentfordin maalivahti Flekken neljä kertaa.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Arsenal vs Brentford

 1. Laukaukset 17 vs laukaukset 9
 2. Hallinta 72 % vs hallinta 28 %
 3. Laukaukset maalia kohti 6 vs laukaukset maalia kohti 4
 4. Syötöt 564 vs syötöt 226
 5. Syöttötarkkuus 82 % vs syöttötarkkuus 54 %
 6. Vapaapotkut 9 vs vapaapotkut 10
 7. Keltaiset kortit 2 vs keltaiset kortit 4
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 1 vs paitsiot 2
 10. Kulmapotkut 10 vs kulmapotkut 4

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Arsenal peliä lähes koko ajan.

Joukkueiden taktiikat ja esitykset

Arsenal lähti otteluun hyväksi havaitsemallaan 4-3-3-muodostelmalla, jolla se on pelannut 27 peliä. Brentford vaihteli taktiikkaa ottelun aikana useaan otteeseen. Mielenkiintoiseksi ottelun teki Brentfordin kaikkien sallittujen vaihtojen hyödyntäminen.

Brentford on hävinnyt kolme viimeistä vierasotteluaan, kun taas Arsenal on voittanut neljä peräkkäistä ottelua kotikentällään. Ottelun tuomari oli Robert Jones Englannista. Hänellä ei ollut helppo työ, sillä varoituksia jaeltiin yhteensä kuusi.

 

Arsenal pelin lopputulos oli odotettu, eikä varmasti yllättänyt juuri ketään. Lue myös ottelun ennakko, jonka lisäksi tutustu edellisen ottelun ennakkoon ja lopputulokseen.