Valioliiga-ottelussa kohtasivat jalkapallojoukkueet Arsenal ja Aston Villa. Ottelu oli täynnä käänteitä ja päättyi Aston Villan voittoon lukemin 20. Arsenalin fanit jäävät miettimään, mitä tällä kertaa olisi voinut tehdä toisin. Arsenal ottelun lopputulos oli kotijoukkueelle kova isku mestaruustaistoon.

Ennakko-odotukset olivat Arsenalin eduksi, mutta vierasjoukkue Aston Villa onnistui antamaan Arsenalille hyvän vastuksen läpi ottelun. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää. Sen voi katsoa tallenteena vielä myöhemminkin. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Ottelun kulku

Joukkueella ei ollut helppoa päivä, varsinkin kun heidän entiset pelurinsa E. Martínez ja Calum Chambers olivat nyt vastapuolen riveissä.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 84′ peliminuutilla Aston Villa siirtyi johtoon 0‒1, maalintekijänä Leon Bailey
 2. 87′ peliminuutilla Aston Villan maali johti tilanteeseen 0‒2, maalintekijänä Ollie Watkins

Maaleista vastasivat Aston Villan Leon Bailey ja Ollie Watkins 84. ja 87. peliminuuteilla. Leon Bailey, joka tuli kentälle vaihdosta 61. minuutilla, teki erinomaisen maalin Lucas Dignen antamasta syötöstä. Watkinsin maalissa syöttäjänä toimi Youri Tielemans. Molemmat maalit tulivat pelin loppuminuuteilla, jolloin Arsenalin oli vaikea enää nousta takaisin peliin.

Vaihdot ja varoitukset

Arsenalin pelaajista vaihdettiin kentällä Ben White, Leandro Trossard, Martin Ødegaard ja Gabriel Jesus, joiden tilalle tulivat Takehiro Tomiyasu, Gabriel Martinelli, Emile Smith Rowe ja Jorginho. Ottelun 87. minuutilla vaihdettiin vielä Oleksandr Zintšenko ja hänet korvasi Eddie Nketiah.

Aston Villa vaihtoi kentällä Moussa Diabyn, jolle tuli tilalle Leon Bailey sekä Nicolò Zaniolon, jota korvasi Álex Moreno. Pelissä jaettiin useita varoituksia. Arsenalia varoitettiin kolmesti, kun taas Aston Villa sai yhden varoituksen.

Ennusteet ja tilastot

Ottelun ennusteet eivät menneet aivan nappiin, sillä Arsenal oli lähtenyt otteluun selkeänä suosikkina. Heidän oletettiin voittavan tai ainakin pääsevän tasapeliin.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Arsenal vs Aston Villa

 1. Laukaukset 18 vs laukaukset 11
 2. Hallinta 52 % vs hallinta 48 %
 3. Laukaukset maalia kohti 4 vs laukaukset maalia kohti 2
 4. Syötöt 445 vs syötöt 421
 5. Syöttötarkkuus 86 % vs syöttötarkkuus 82 %
 6. Vapaapotkut 12 vs vapaapotkut 7
 7. Keltaiset kortit 3 vs keltaiset kortit 1
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 5 vs paitsiot 1
 10. Kulmapotkut 4 vs kulmapotkut 6

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Arsenal peliä hieman enemmän koko ajan. Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Arsenal on sijalla kaksi, 71 pisteellään ja Aston Villa sijalla neljä, 63 pisteellään.

Kuitenkin Aston Villa vei ottelun nimiinsä. Ottelutilastot osoittavat, miten pallo liikkui molempien joukkueiden hallussa lähes tasaisesti. Arsenalilla oli enemmän laukauksia kohti maalia, mutta Aston Villa oli tehokkaampi ja onnistui maalinteossa paremmin. Arsenalin valmentaja Mikel Arteta teki kaikki sallitut vaihdot, mutta se ei tuonut toivottua tulosta.

 

Arsenal ottelun lopputulos oli kotijoukkueelle karvasta kalkkia. City pääsi tappion johdosta pienelle karkumatkalle.

Tutustu myös täältä löytyvään ottelun ennakkoon. Mikäli ottelupari kiinnostaa niin täältä voit lukea joukkueiden edellisestä kohtaamisesta ja ottelun ennakon.